Prisoptimering

Hurtig og direkte vej til mere profit

Formål

Vores hjælp til prisoptimering sikrer en hurtig og direkte vej til størst mulige kort- og langsigtet profit.

Resultat

Via en datadreven tilgang optimeres din virksomheds priser, prisstrukturer, gebyrer og rabatter, således din virksomhed opnår den størst mulige kort- og langsigtede profit. Prisoptimering øger ofte vores kunders profit med 25 % – 320 %.

Potentiale og metode

Prisoptimering er en hurtig og direkte vej til at skabe større profit ved at foretage optimeringer af priserne og prisstrukturen på din virksomheds ydelser. Det er ganske enkelt helt centrale for profitten, hvilket er dokumenteret i et studie (McKinsey and Company), der viser, at en forøgelse af prisen på 5 %, hvor salgsvolumen forblev den samme, resulterede i en øget profit på 40 %, hvorimod en forøgelse af salgsvolumen på 5 % kun førte til en forøgelse af profitten på mindre end 13 %. For majoriteten af mindre og mellemstore virksomheder er optimal prissætning beklageligvis et overset, undervurderet og underprioriteret område og derved udnytter disse firmaer ikke deres fulde potentiale. Dette er mere relevant end nogensinde med den høje inflation i øjeblikket.

Mange virksomheder har en professionel tilgang på mange driftsområder, såsom salg, indkøb og omkostningsstyring. Et område, hvor det ofte halter, er struktureret tilgang til prissætning af virksomhedens ydelser. Det er afgørende for at skabe en mere profitabel virksomhed, at din virksomheds priser, rabatter og prispolitik udarbejdes professionelt.

Hos Forsberg & Co arbejder vi systematisk, datadrevet og dedikeret på at gøre en positiv forskel for hver kunde. Gennem vores passion for optimeringer af prissætningen har vi formået at øge profitten med mellem 25 % og 320 % for vores kunder. Vi har endnu til gode at møde en kunde, som vi ikke har kunne gøre en positiv forskel for med prisoptimering.

Vi foretager prisoptimeringer via tre konkrete skridt:

1) Analyse

2) Prisoptimering

3) Handlingsplan

1. Analyse

Vi kortlægger:

a) din virksomheds nuværende priser, prisstruktur, osv.

b) prisposition i forhold til nærmeste konkurrenter

c) dine kunders betalingsvilje, betalingsevne og opfattede værdi af virksomhedens ydelser

Herefter foretager vi en pris-potentiale-analyse. 

2. Prisoptimering

Vi udarbejder en profitabel prisstrategi til dig og din virksomhed, hvilket indebærer identifikation af virksomhedens optimale pris samtidig med, at de muligheder, der er for  prisdifferentiering, udnyttes fuldt ud. På den måde vil din virksomhed blive i stand til at skabe den størst mulige kort- og langsigtede profit.

3. Handlingsplan

Forsberg & Co udarbejder en konkret, letforståelig og værdiskabende handlingsplan for prisoptimering, der herefter på effektiv vis vil blive implementeret i din virksomhed. Handlingsplanen vil have et kort- og mellemlangt sigte og indeholde handlingsorienterede skridt til at skabe størst mulig profit.

Prisoptimering

Seneste nye artikler

Prisoptimering

Kunsten at finde den rigtige pris

Hvor meget tid bruger du på prisfastsættelse? Uanset svaret, så er Prisfastsættelse er en kritisk faktor i enhver virksomhed, og kan have stor indflydelse på ...
Læs mere

FAQ

Prisoptimering handler om at finde den bedst mulige pris for et produkt eller en tjeneste ved at tage hensyn til omkostninger, konkurrence og kundeadfærd. Målet er at maksimere indtjeningen samtidig med at bevare konkurrenceevne og kundetilfredshed.
Vores ekspertise inden for prisoptimering hjælper din virksomhed med at finde den rette balance mellem konkurrencedygtige priser og øget indtjening, hvilket kan forbedre din markedsposition og kundetilfredshed.
Priskalkulation handler om at beregne en omkostningsbaseret pris, mens prisoptimering handler om at finde den bedst mulige pris, der balancerer konkurrenceevne, indtjening og kundetilfredshed.

Book et uforpligtende møde

Udfyld nedenstående, bliv kontaktet og lad os aftale nærmere.

Vi sender med det samme

Din guide til prisoptimering

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev.